2018-01-26 09:27:50• hírek • Bede Emőke

Elhagyhatja a kórházat a donornak jelentkező tasnádi fiú

Közel tíz nappal ezelőtt számoltunk be annak a tasnádi fiúnak a történetéről, aki úgy döntött, mája egy darabját felajánlja egy súlyos betegségben szenvedő lánynak. Pénteken pedig végre elhagyhatja a kórházat.

A 23 éves tasnádi fiatalember Dániában dolgozott, azonban az egyik hazalátogatása alkalmával megtudta, egyik középiskolai barátja genetikai eredetű májbetegségben szenved, a segítséget pedig az jelentené számára, ha találnának egy alkalmas donort, aki fel tudja ajánlani neki mája egy darabját. A 24 éves lány családjából senki nem volt alkalmas a beavatkozásra, ezért Kulcsár Romeo úgy döntött, a lány segítségére siet.
 

Mivel az elvégzett vizsálatok azt mutatták, hogy a fiú alkalmas az élődonoros szervátültetésre, így a fiatalokat január 17-én betolták a műtőbe, ahol egy több órás operáció várt rájuk. A beavatkozás után az orvosok azt nyilatkozták, minden a legnagyobb rendben van, nem léptek fel komplikációk.
 

Most pedig úgy tűnik, az orvosok engedélyével Romeo végre elhagyhatja a kórházat. A közösségi oldalára kitett bejegyzés szerint január 26. a nagy nap, azaz pénteken végre távozhat az egészségügyi intézményből. Mindeközben a lány is köszönetét fejezte ki neki. Mint írja, Istennek és Romeonak is köszönettel tartozik a legnagyszerűbb ajándékért, az életért. A hozzászólások zöme jó egészséget kíván a két fiatalnak, illetve gratulálnak a fiúnak a nem mindennapi tettéért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: